Știri locale

Profi a ajuns la aproape 700 de magazine, prin inaugurarea în decembrie a 4 noi unități, dintre care unul în Târgu Frumos

Unul dintre cei mai importanţi jucători din retail, PROFI, a deschis în 2017 un număr de 195 de magazine, ultimele inaugurări ale anului fiind cele de la Târgu Frumos, Bacău, Dobrotești și Sighetu Marmației. Lanţul de magazine PROFI, a ajuns astfel la performanța de a avea un total de aproape 700 de magazine, în 379 de localități din întreaga țară.

În Iași, o dată cu această inaugurare, PROFI are acum în total 19 magazine,  în care clienții se pot bucura de cele peste 5000 de produse oferite de acestea, multe dintre ele la cele mai bune prețuri de pe piață. Succesul PROFI se datorează accentului pe care îl pune  pe sortimentația produsa in Romania, pe brandurile proprii, dar și pe proximitatea magazinelor de locul unde locuiesc clienții lor.

Planurile pentru 2018 presupun menținerea aceluiași ritm de investiții ca și până acum, de peste 50 milioane euro pe an, astfel încât la finalul anului vor putea ajunge la aproximativ 900 de magazine.

Investiţiile din 2018 vor avea ca scop principal extinderea reţelei şi a bazei logistice, urmărind atât numărul de magazine, cât şi numărul de localităţi în care sunt prezenţi. Mai mult decât atât, pentru optimizarea bazei logistice, se dorește deschiderea unui nou centru de distribuţie în zona Moldovei, după cum a declarat într-un interviu pentru News.ro directorul general al companiei, Daniel Cârstea.

Compania are în prezent aproape 13.000 de angajaţi, iar alte câteva mii li se vor adăuga în anul viitor, apropiindu-ne astfel simţitor de vârful topului angajatorilor din România. Profi este liderul segmentului de supermarketuri din România din perspectiva numărului de magazine şi al localităţilor în care activează. Fondul de investiţii Mid Europa Partners a preluat anul trecut lanţul de magazine Profi pentru peste 500 milioane euro.

Facebook Comments