Profil de antreprenor

Români care dezvoltă România: Dragoș și Adrian Pavăl – Dedeman

Doi matematicieni născuți în Suceava, cu școala făcută la Iași și cu afaceri în Bacău își bat capul de vreo 20 de ani cu cea mai simplă adunare din lume: 1+1. Iar lor le dă tot timpul 1. 1 de la doi frați, o familie, o companie dar și 1 de la poziția pe care o au de ceva vreme pe piață. O piață în care, atunci când au intrat, legea o făceau marile companii de bricolaj din Vest.

Frații Pavăl, Dragoș și Adrian, și al lor Dedeman. Despre ei se spune mereu că “au făcut față unei piețe pe care se găsesc marii jucători internaționali din domeniul lor”. Dar una e să faci față, iar alta e să domini.

Povestea o știe mai toată lumea. Doi frați, doi din 8 ai familiei, matematicieni la bază, pun bazele unei afaceri folosind banii soacrei unuia dintre ei, o Dacie veche și banii câștigați din vânzarea în Sudul țării a mărfii aduse la Iași de ruși. O poveste românească clasică, nu? Nu prea. Își încep afacerile în perioada de glorie a miliardarilor de carton și le continuă astăzi câștigând milioane din rigips, cărămidă și, de ce nu, chiar cartoane. Între timp, au ajuns de la 11 angajați, câți aveau, la buticul unde vindeau de toate, la câteva zeci de magazine uriașe unde vând de toate pentru casă.

N-a fost deloc simplu! Mai multe detalii aici.

Facebook Comments