RoPharma investește în imobiliare
Știri locale

RoPharma investește în imobiliare

RoPharma, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din Iași, a decis să investească 39 de milioane de euro într-un proiect imobiliar ambițios, pe un teren de 5 hectare aflat în proprietatea sa, situat într-o zonă foarte râvnită de investitori, în imediata vecinătate a Palas Iași și Iulius Mall Iași.

Astfel, RoPharma și-a propus să dezvolte ansamblul mixt HIpark, care va cuprinde 10.000 mp de spații rezidențiale și peste 21.000 mp spații de birouri, în ceea ce se dorește a fi primul proiect mixt pe acest format din zona Moldovei. Construcția ar trebui să demareze în primavara anului viitor, iar termenul de finalizare ar fi în a doua jumătate a anului 2020.

Amplasarea este mai mult decqț strategică, într-o zonă centrală, având în imediata vecinătate Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iași, campusul universitar Tudor Vladimirescu, două mall-uri și cu acces direct spre aeroport.

Componenta de birouri va fi unică în Iași, practic prima clădire cu adevărat Clasa A din oraș, cu o suprafață de peste 2.500 mp pe etaj, care permite structurarea activității oricărei companii și oferă posibilități reale de extindere. Componenta rezidențială va fi alcătuită din studiouri mari și apartamente cu două și trei camere dotate cu tehnologii smart.  La toate acestea se adaugă și alte funcționalități, precum gradiniță, pistă de biciclete, parcare pentru mașini electrice, cafenele și zone verzi.

Conform PIN Map, stocul de birouri la nivelul Iașului este în prezent de peste 235.000 mp. Noua investiție ar putea aduce Iașul la nivelul actual al Clujului, care avea peste 250.000 mp la începutul lui 2017, dar din păcate va rămâne tot pe locul al doilea între orașele secundare ale României, după Cluj, care se estimează că va avea 300.000 mp la finalul lui 2017.

Facebook Comments