Știri locale

S-a lansat primul accelerator de startup-uri IT din Iași

Anunțul oficial privind lansarea TBNR Accelerator, primul accelerator de startup-uri din Iași, a fost făcut în cadrul conferinței CodeCamp, care a avut loc pe data 28 octombrie 2017, la Hotel Internațional.

Acceleratorul își propune să identifice firme aflate la început de drum, cărora le va oferi programe de coaching, mentorat și networking, ajutându-le să crească, să-și găsească drumul și să se dezvolte mai rapid.

Startul oficial privind selecția și admiterea startup-urilor va fi la începutul lui 2018, dar membrii echipei, prezenți în comunitatea locală, urmăresc deja evoluția companiilor potențial candidate.

Programul se adresează în primul rând startup-urilor din IT, care au idei de business scalabile și cu potențial de creștere rapidă, creatorii acceleratorului putând chiar decide să investească în unele dintre acestea.  Fondul de investiții a fost creat prin subscripție, în luna octombrie 2017, reușind să adune suma propusă de 150.000 euro în doar 72 de ore.  E vorba de 20 de investitori privați, cei mai mulți dintre aceștia profesioniști ieșeni din IT. Deciziile investiționale vor fi strict pe principii de business și de potențial, fără reguli artificiale, care nu au legătură directă cu pura performanță.

Pentru mai multe informații și înscrieri în program, accesați tbnr.ac

Facebook Comments