Evenimente locale

Specialiștii de Customer Care sunt invitați la Conferința: CCare Powered by Artificial Intelligence

Customer Care HUB, parte din Customer Care Conference – cea mai influentă platformă educativă și de networking din sectorul de relații cu clienții din România și cea mai mare conferință de acest tip din Europa de Est, organizează cea de-a doua ediție la Iași, pe 22 februarie 2018, și este găzduită de Ideo – Centru de Sprijinire și Dezvoltare a Afacerilor.

Potrivit CCW Digital, 69% dintre companii au luat în considerare integrarea tehnologiei AI (inclusiv bots) în 2017; 50% dintre companii vor face din bots o investiție prioritară în următorii 2 ani.

Referitor la influența tehnologiei asupra agențiilor, statistica CCW Digital arată că doar 6% dintre companii cred că boții vor elimina oamenii, în timp ce 22% cred că AI va fi folosit intern pentru îmbunătățirea performanței agentului, iar 49% cred că boții vor îmbunătăți productivitatea agentului printr-o mai bună gestionare a aspectelor tranzacționale.

Conference Arena, membru Marketing Insiders Group, invită specialiștii de customer care la o dezbatere pe tema bunelor practici pentru implementarea și gestionarea AI și machine learning și a transformărilor pe care acestea le aduc industriei.

Printre speakerii acestei ediții se numără: Dan Mazilu – Fondator Mediatel Data; Oana Radu – Trainer, Speaker și Consilier în carieră; Nansi Lungu – PHD University Lector, Cognitive Science Department, Titu Maiorescu University and Behavior analyst, Bitdefender; Vlad Iliescu – Technical Director, Maxcode.

Pentru înscrieri și pentru mai multe informații despre eveniment vă invităm să accesați site-ul: http://www.conference-arena.com. Link-ul de facebook al evenimentului:https://www.facebook.com/events/164302637635750/

Facebook Comments