Lecții de antreprenoriat

Tânăr basarabean, la doar 25 de ani are o afacere de succes cu plăcinte la Iași

Un tânăr basarabean ne demonstrează că succesul nu ține de vârstă. Afacerea s-a născut din dorința de a aduce la Iași gustul de plăcinte din propria lui copilărie. Tânărul antreprenor este acum zi de zi la „Plăcintărești”. Alături de alți doi angajați, muncește fără să se plângă. Sunt produse de calitate, fără E-uri sau aditivi, făcute proaspete în fiecare dimineață.

El a intuit potențialul unei afaceri în acest domeniu, a intuit că produsele de la mama de acasă ar putea trezi interesul clienților, mai ales că nu exista așa ceva în Iasi, și nu s-a înșelat. Ideea lui creativă și ambițioasă a primit sprijin prin programul derulat cu bani de la stat, Start-Up Nation.

Povestea lui Iurie Mitrea începe în urmă cu doi ani. „Am depus un proiect în anul 2017, în luna mai, și am primit un răspuns afirmativ în luna septembrie. Ideea de a face această afacere mi-a venit când eram student. Fiind din Republica Moldova, am rămas uimit când am venit la facultate la Iași, că un produs atât de larg consumat în Moldova nu se găsea aici. Așa că, tânjind după plăcintele de acasă, mi-a venit ideea înființării unei plăcintării. Datorită faptului că la acea vreme se făceau plăcinte moldovenești într-un singur loc din Iași, m-am gândit că această afacere va avea succes atât timp cât vom oferi un produs bun”, povestește Iurie Mitrea

Ce găsim la „Plăcintărești”?

Plăcinte și melci, ce întruchipează varianta mai mică și mai ușoară a tradiționalei plăcinte, aluatul fiind mai subțire și mai fin și prelucrat într-un mod cu totul inedit, ce necesită multă măiestrie. „Pentru a satisface toate gusturile, ne-am axat pe două tipuri de umpluturi, dulci: cu vișine, mere, dovleac, caise, prune, brânză dulce, stafide și sărate: plăcinte cu brânză și mărar, varză, cartofi, ciuperci, carne de porc, după cum le spunem noi. De asemenea, deși ne dorim să fim exclusiv specializați pe plăcinte pentru a fi cei mai buni, am venit în întâmpinarea clienților cu celebrele cornulețe cu gem și vișine, nucă sau rahat, dar și cu tăiței de casă, în speranța că vom ușura munca gospodinelor”, mai spune Iurie Mitrea.

Mai multe detalii aici

Facebook Comments