Evenimente locale

Toamna aceasta mergem din nou „La Vie”

Cum se poate promova cel mai bine o cramă locală, dacă nu prin intermediul unui festival de mare anvergură? Așa se face că între 8 și 10 septembrie 2017, la Crama Gramma din Bârnova va avea loc cea de-a doua ediție a Festivalului „La Vie”,  un festival care se concentrează pe crearea unei legături armonioase între cultura vinului și cea a muzicii și a artelor libere.

Conceptul aducerii omului la vie subliniază și reamintește frumusețea și potențialul naturii de comuniune cu imediatele noastre necesități. Producția vitivinicolă restaurează și încurajează consumul educat și responsabil într-o comunitate dornică de informație, calitate și trai sustenabil.

Iubitorii viei și ai vinului se vor putea bucura și anul acesta de programul construit special pentru ei, care include tururi ghidate la cramă, ateliere de degustare, seminarii de oenologie și alte workshopuri tehnice.

Pe scena amplasată între rândurile de viță-de-vie, vizitatorii vor putea asculta 13 concerte Live, ale unor artiști îndrăgiți, locali și naționali.

Evenimentul este organizat de Oddity Events, în parteneriat cu Crama Gramma, Camera Agricolă Județeană Iași, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și al Primăria Comunei Bârnova.

Festivalul, pornit de la ideea punerii în valoare a potențialului vitivinicol din zonei Moldovei și din dorința de a oferi o alternativă culturală sănătoasă de petrecere a timpului liber la început de toamnă, s-a bucurat, la ediția pilot din anul 2016, de participarea a peste 2000 de persoane, de recunoaștere oficială din partea Ministerului Turismului, prin Autoritatea Națională pentru Turism, precum și de numeroase aprecieri pozitive din partea artiștilor invitați.

Mai multe detalii, informații, activități de „La Vie” se pot afla de pe pagina sa oficială de Facebook: Festival La Vie

Facebook Comments