Realități economice

Topul celor mai bune companii aeriene din lume

Călătoriți des cu avionul? Este de important de știut care sunt cele mai de încredere companii care efectuează zboruri pe aeroportul din Iași. Conform unui studiu realizat de AirHelp, companiile Wizz Air și Tarom se situează pe locul 49, respectiv 52, între cele mai bune companii aeriene din lume.

AirHelp Scor compară fiecare companie aeriană după trei criterii diferite pentru a realiza acest clasament. Este vorba despre calitatea serviciilor, punctualitatea și cât de bine rezolvă cererile de compensație ale întârzierii unui zbor. Sunt informații care vă pot ajuta să alegeți zborul potrivit pentru călătoria dumneavoastră. Călătoria cu avionul reprezintă mai mult decât prețul unui bilet.

Este evident că pentru orice călătorie, dar mai ales pentru cele în interes de afaceri, punctualitatea este importantă, întârzierile enervante, iar planurile noastre pot fi date peste cap. La fel de importantă este și calitatea serviciilor atât la aeroport, cât și în timpul zborului.

În ceea ce privește calitatea serviciilor, studiul ia în considerație sute de valori și de detalii care dau măsura calității companiei aeriene, atât la sol cât și în aer. Pe baza statisticilor privind plecările și sosirile la timp din ultimul sezon al fiecărei companii, se stabilește probabilitatea de a sosi la timp, și nu în ultimul rând, în funcție de cât de eficient și de corect sunt tratate cererile de compensare, procentul cererilor respinse și timpii de răspuns pentru prelucrare și plăți.

Pe primele 3 locuri nu se situează nicio companie aeriană europeană, liderii fiind companii aeriene din Singapore, Emiratele Arabe Unite și Qatar.  Lista primelor 10 companii se poate vedea mai jos.

 

În ceea ce privește companiile aeriene care efectuează zboruri la Iași, Wizz Air, se situează pe locul 49, cu un punctaj mediu de 7.24, în scădere de la 7.71. Această companie Ungară a primit 6 puncte pentru calitatea serviciilor prestate și 6.9 puncte pentru modul de procesare al cererilor de compensare.

Tarom România se situează pe locul 52, cu un punctaj mediu de 7.12, în scădere de la 7.35. Cel mai mic punctaj este de 6 puncte pentru calitatea serviciilor prestate. Iar Blue Air nu face parte din primele 90 de companii prezentate în acest clasament.

În ceea ce privește clasamentul aeroporturilor, din păcate nici un aeroport din România nu se situează pe primele 100 de locuri din luni. Elementele luate în considerație sunt calitatea serviciilor prestate pentru călători, punctualitatea companiilor aeriene, dar și părerile exprimate în social media de călători.

Pentru călătorii imbatabile, cele mai bune aeroporturi din lume s-au dovedit a fi aeroporturile din Singapore, Hong Kong și Munchen, care au primit 10 din 10 puncte. Cel mai bun aeroport, Aeroportul Changi din Singapore, se află în mod regulat pe locul fruntaș al acestor clasamente. Aeroportul din Singapore încântă cu arhitectura futuristă al celui de-al patrulea terminal, având printre altele, o cascadă de 40 de metri în interior. La Changi pasagerii au la dispoziție nu numai magazine și restaurante, dar, de asemenea, zonă de spa, o piscină pe acoperiș, cinema, console de jocuri, terenuri de joacă, grădini botanice exotice și li se oferă o excursie gratuită la centrul din Singapore. Chiar și șederea la aeroport este o atracție turistică.

Câteva imagini din acest aeroport, care vorbesc de la sine.

Terminal 1 – Transit – Rooftop Swimming Pool
Terminal 3 – Baggage Belt
Terminal 2 – Transit – Enchanted Garden
Facebook Comments