Realități economice

Topul celor mai mari angajatori din judeţul Iaşi

Clasamentul oficial al celor mai mari angajatori din județul Iași este realizat de Camera de Comerţ şi Industrie, și arată schimbări față de anii anteriori, în ceea ce priveşte cele mai mari companii care derulează afaceri în judeţ.

Potrivit datelor oficiale realizate în baza raportărilor pentru anul 2017, cel mai mare angajator este, de departe, compania Delphi Diesel Systems România SRL. Firma a depăşit din nou borna de 2.000 de salariaţi, după ce câţiva ani îşi redusese personalul şi ajunsese pe locul doi în topul celor mai mari angajatori. De altfel, americanii de la Delphi au ajuns cu fabrica de la Miroslava la o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de lei.

Pe locul secund în topul angajatorilor se află Conduent Business Services România SRL, fostul Xerox, care a raportat 1.602 angajaţi, în 2017.

Pe locul trei se află compania Antibiotice, cu 1.420 de salariaţi.

Locurile 4 şi 5 sunt ocupate de companii publice. Astfel, Compania de Transport Public, a Primăriei Iaşi, are 1327 de salariaţi, iar ApaVital, aflată în coordonarea Consiliului Judeţean, are 1262 de salariaţi.

Sub 900 de salariaţi au companiile Gip Est SRL, SCC Servuces România SRL, Amazon Development Center, Te-Rox Prod SRL.

Mai multe detalii pe adev.ro

Facebook Comments