Realități economice

Topul celor mai puternice firme din Iași

Cele mai recente date fiscale arată o modificare a ierarhiei companiilor cu sediul social în judeţul Iaşi, dar şi recorduri în ceea ce priveşte afacerile derulate în anul fiscal precedent.

Cea mai puternică firmă din judeţ continuă să fie Delphi Diesel Systems, care a depăşit pentru prima dată pragul de 2 miliarde de lei, cifră de afaceri, în creştere cu aproape 100 de milioane de lei faţă de 2016. Totodată, fabrica aflată în comuna Miroslava a redevenit cel mai mare angajator din judeţ, după o creştere de la 1719 salariaţi, în 2016, la 2011, anul trecut.

Pe locul al doilea în topul celor mai puternice firme din judeţ a urcat Arcelormittal Tubular Products, care anul trecut a derulat afaceri de 381,9 milioane de lei, devansând compania ieşeană Antibiotice Iaşi, cu afaceri de 337,6 milioane de lei. Spre deosebire de producătorul ieşean de medicamente, cel de tuburi şi ţevi a încheiat anul trecut cu pierderi de 34,8 milioane de lei, cu un număr de 258 mediu de salariaţi. Antibiotice Iaşi este şi unul dintre cei mai mari angajatori ai judeţului având 1420 de salariaţi, iar profitul din 2017 a ajuns la 33,5 milioane de lei.

Pe locul al patrulea se află firma Conex Distribution SA, care în 2017 a avut afaceri de 252,2 milioane de lei. Firma care are ca domeniu de activitate „comerţ cu ridicate de piese şi accesorii pentru autovehicule“ a raportat un număr mediu de salariaţi de 463.

Mai multe detalii pe adevarul.ro

Facebook Comments