Realități economice

Topul oficial al celor mai puternice firme din Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie a publicat rezultatele evaluării performanţelor economice ale societăţilor ieşene * Topul Firmelor cuprinde o analiză a 17.646 de firme, cu sediul în judeţul Iaşi, care au depus bilanţ pentru anul 2015 * dintre acestea, 4.801 firme au îndeplinit criteriile de admitere în clasament, iar 2.485 s-au clasat pe primele zece locuri în clasamente realizate pe anumite nişe.

Oficialii Camerei de Comerţ şi Industrie au finalizat analiza economică a societăţilor înregistrate în judeţul Iaşi. Clasamentul a avut la bază datele de bilanţ pentru anul 2015 depuse în termenul legal şi a urmărit 5 indicatori de performanţă: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane, eficienţa utilizării capitalului angajat. Astfel, clasamentul a fost structurat pe 6 domenii de activitate: Cercetare-Dezvoltare şi High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură şi Pescuit; Construcţii; Servicii; Comerţ şi Turism.

„Este o onoare pentru noi să realizăm acest clasament pentru că avem astfel posibilitatea să-i punem în lumină, în faţa comunităţii, şi să le conferim recunoaşterea publică ce se cuvine celor mai buni dintre noi. Cu atât mai mult cu cât ne referim la creatori de plus valoare, generatori de locuri de muncă, plătitori de taxe şi impozite prin care societatea îşi poate finanţa toate celelalte componente ale sale: educaţie, sănătate, cultură, sport”, a transmis Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi. Practic, companiile care apar în acest clasament realizează 74% din cifra de afaceri şi deţin peste jumătate din salariaţii înregistraţi la nivelul judeţului Iaşi.

Astfel, cele mai puternice firme, în funcţie de cifra de afaceri, sunt: Delphi Diesel Systems Romania SRL1,8 miliarde de leiAntibiotice331,7 milioane de lei, Arcelormittal Tubular Products Iaşi SA303,1 milioane de lei, Iasicon SA 231,8 milioane de lei şi Media Rom Grup SRL223,7 milioane de lei. Afaceri de sub 200 de milioane de lei au avut: Fidelis Energy SRL, Conex Distribution SA, Conest SA, Apavital SA şiIndustrializarea Cărnii (Kosarom SA).

Articolul complet pe : ziarulevenimentul.ro

 

Facebook Comments