Știri locale

Traficul pe Aeroportul Internațional Iași a depășit pragul de 100.000 într-o singură lună

Oficialii Aeroportului Internațional Iași au anunţat că în luna iunie 2017 s-a raportat cel mai mare număr de călători înregistraţi vreodată într-o singură lună. Potrivit datelor oficiale, în iunie 2017, 101.615 persoane au tranzitat aerogara.

„Faţă de perioada similară a anului trecut, avansul a fost de 44,2%. Comparativ cu luna iunie 2015, creșterea este de 204%. Cât priveşte evoluţia traficului în perioada ianuarie-iunie a acestui an, 505.900 de persoane au folosit serviciile Aeroportului Iaşi, cifra fiind cu 48,76% mai mare faţă de prima jumătate a anului 2016“, au transmis oficialii Aeroportului.

De asemenea, în luna iunie au fost 1.088 de aterizări şi decolări pe Aeroportul Iaşi, cu 36,50 % mai multe faţă de luna iunie a anului 2016. Pentru primul semestru din acest an, creşterea este de 21,90%, comparativ cu intervalul similar din 2016.

„Suntem bucuroşi de rezultatele privind mobilitatea pasagerilor la Aeroportul Iaşi. Cifra record, de peste 100.000 de pasageri, cu care am încheiat luna iunie, confirmă previziunile noastre privind depăşirea pragului de un milion de călători până la finalul anului. Creşterea spectaculoasă se datorează şi operării noilor zboruri directe ce au fost introduse în orarul nostru: Valencia, Florenţa, Glasgow şi Constanţa, dar şi creșterii frecvenței pe anumite rute deservite de companii diferite, o cerere foarte mare, în acest sezon, fiind pentru cursele în regim charter spre destinaţii de vacanţă în Grecia şi Turcia“, a declarat Alexandru Anghel, directorul Aeroportului Iaşi.

Reprezentanţii Aeroportului Iaşi anunţă că se fac demersurile necesare deschiderii unor rute directe noi spre Amsterdam, Frankfurt, Atena, Dublin, Varşovia sau Zagreb.

În prezent, de la Aeroportul Iaşi se poate călători spre 24 de destinaţii, din care 19 sunt internaţionale, cu patru companii diferite ce operează zboruri în regim permanent.

Facebook Comments