Lecții de antreprenoriat

TREI – DOI – UNU – Start Nord Est, un nou program dedicat dezvoltării antreprenoriale și finanțării nerambursabile a ideilor de afaceri

Un nou program prin care se poate obține finanțare nerambursabilă de până la 40.000 Euro pentru cei care doresc să devină antreprenori a fost lansat ieri în cadrul unei conferințe.  „Trei, doi, unu, start Nord-Est” înseamnă consiliere, cursuri şi suport gratuit  din partea specialiştilor de la Fundaţia Corona Iaşi şi Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi.

Programul presupune instruire antreprenorială prin participarea la un program de formare de „Competențe antreprenoriale” cu durata de 40 de ore. Printre condițiile de înscriere sunt domiciliul sau reședința în mediul urban sau rural din Regiunea Nord Est, vârsta peste 24 de ani,  precum și lipsa calității de asociat majoritar în altă firmă la data participării la competiția de planuri de afaceri.

În program sunt admise doar persoanele care vor demonstra capacitatea de a conduce o afacere și au motivația necesară. Finanțarea de până la 40.000 de euro, se acordă doar după absolvirea cursului de “competențe antreprenoriale”. Participarea la program este gratuită.

La aceste cursuri, viitorii antreprenori vor învăţa cum să înfiinţeze o firmă, cum să facă un plan de afaceri, cum să conducă o echipă şi cum să facă o investiţie. Planurile de afaceri vor fi jurizate de specialişti din mediul de business, universitar şi bancar, iar proiectele câştigătoare vor fi implementate din toamnă.

Înscrierile au început deja şi sunt deschise până la sfârşitul lunii mai, la cele două sedii, Camera de Comerţ din Copou şi Fundaţia Corona.

Facebook Comments