Lecții de antreprenoriat

Un ieşean îmbracă VIP-urile din Europa cu blănuri de lux

Un tânăr antreprenor a dezvoltat la Aroneanu o fermă de şinşile. Blănurile sunt în totalitate exportate.

Un tânăr antreprenor a dezvoltat în apropierea municipiului Iaşi o afacere agricolă inedită, de pe urma căreia câştigă anual bani frumoşi colaborând cu renumite case de modă din Europa.

Licenţiat în Drept şi Economie, dar şi cu un master în Studii europene, ieşeanul a „sfidat” cu afacerea sa mai întâi criza economică, când vânzările au fost oarecum constante. Deşi iniţial totul a pornit ca un hobby, cu doar câteva familii de rozătoare, acum, în ferma sa, antreprenorul are peste 1.000 de capete de şinşila mamă, reproducătoare, iar aproape întreaga producţie de blănuri merge la export.

„Am început să cresc şinşile în anul 2008, iniţial ca hobby. Nu aveam studii în acest domeniu, iar părinţii au lucrat amândoi în învăţământ. Ideea mi-a dat-o un prieten care lucra într-o fermă de nurci în Danemarca. El a văzut la faţa locului şi o fermă de şinşile şi mi-a recomandat să investesc în creşterea acestor rozătoare, că sunt foarte profitabile. Cele mai bune ferme de acest tip din Europa sunt în Danemarca, dar pe primul loc pe plan mondial sunt cele din Canada şi Statele Unite ale Americii. Nu ştiam nimic despre aceste animăluţe la început, dar am învăţat cu timpul. Mi-a fost uşor să deschid această fermă pentru că aveam hale la dispoziţie”, spune Vulcănescu.

Articolul complet pe http://www.ziaruldeiasi.ro/

Facebook Comments