Lecții de antreprenoriat

Un nou hotel va răsări în Iaşi

Proiectul aparţine patronului firmei Exonia şi va fi amplasat pe Bulevardul Primăverii. O parte va fi clasificat la trei stele, iar o alta la patru.

Patronul fabricii de ambalaje Exonia investeşte circa 1,7 milioane de euro într-o unitate hotelieră destinată îndeosebi turismului de business. Acesta vrea ca din toamna acestui an să intre pe o piaţă care produce anual la Iaşi aproximativ 50 de milioane de lei. Hotelul Eskada va fi situat pe Bulevardul Primăverii, pe un teren de 1.500 metri pătraţi, cumpărat de compania Exonia în urmă cu mai bine zece ani. În total, clădirea de şase etaje va avea 40 de camere, iar ultimul etaj va găzdui o sală de conferinţe. Hotelul va avea dublă clasificare: „trei stele” majoritatea camerelor, respectiv „patru stele” în cazul apartamentelor de la penultimul etaj al clădirii. Aproape 175 de lei va fi preţul maxim cu care va putea fi închiriată o cameră dublă, spune dezvoltatorul.

Centrul de comandă

Proiectul va fi finalizat cel mai probabil la finele acestui an, în luna noiembrie, spune Tiberiu Stoian (FOTO), directorul general Exonia. După ce a „cochetat” cu domeniul IT la începutul carierei şi a dezvoltat fabrica de ambalaje situată pe Calea Chişinăului, Stoian mizează pe serviciile hoteliere, despre care spune că le cunoaşte chiar din „interior”. În perioada studenţiei, povesteşte acesta, a şi făcut practică de specialitate în cadrul Hotelului Unirea. „Am şi călătorit foarte mult ca urmare a activităţilor mele de business. Cred că pot face performanţă în domeniul acesta. Când spun performanţă, mă gândesc la a mă diferenţia faţă de variantele sau soluţiile care există pe piaţă. Noi propunem potenţialilor clienţi un pachet de servicii cu valoare adăugată, special adecvate nevoilor unor oameni de afaceri”, a adăugat Stoian.

În primul rând, viitorii clienţi ai hotelului vor avea acces la o conexiune de internet de foarte bună calitate. „Pare banal, la prima vedere, dar nu găseşti această facilitate la absolut toate locaţiile”, spune acesta. Un alt punct „forte” al proiectului va fi un sistem informatic multifuncţional, despre care Stoian spune că nu există nicăieri momentan în Iaşi. Prin intermediul unui televizor inteligent, ce va fi prezent în fiecare cameră, diferit însă de modelele prezente pe piaţă, clienţii hotelului vor putea realiza la orice oră videoconferinţe, spune patronul Exonia. Ba mai mult, prin intermediul acestui dispozitiv, turiştii vor putea plasa direct din cameră comenzi la bucătăria unităţii şi, la finalul sejurului, vor putea „dribla” chiar şi formalităţile clasice de decazare.

citeste articolul complet pe http://www.ziaruldeiasi.ro/

Facebook Comments