Evenimente locale

Zi specială pentru producătorii locali la AGRALIM 2017

Mai sunt două zile până la începerea Agralim 2017, cel mai așteptat târg anual al fermierilor. Târgul va fi, timp de patru zile,  gazda a numeroase evenimente speciale pentru fermieri, dar și pentru vizitatori, care vor avea posibilitatea să viziteze ferme de succes locale în cadrul unor tururi organizate, și vor putea face și cumpărăturile de toamnă de la standurile amenajate de producătorii locali.

Dintre cele mai importante evenimente din cadrul târgului, vă amintim:

21 septembrie – Forumul agricol “Rolul regiunii Nord-Est în dinamica agricolă a României” 

Evenimentul debutează, joi 21 septembrie, ora 14.00, cu Forumul Agricol pe tema “Rolul regiunii Nord-Est în dinamica agricolă a României”, o dezbatere de mare actualitate la care sunt așteptați să ia parte peste 600 de fermieri. Locația este Sala de Conferințe Pavilion Central a parcului agroindustrial Transagropolis (comuna Lețcani).

Panelul acestui forum include personalități cu autoritate – reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și ai administrației de la nivel central și regional, specialiști din învățământului superior agronomic, președinți ai asociațiilor de profil din România, directori ai Direcțiilor Agricole, Agențiilor APIA și AFIR din Regiunea de Nord – Est, precum și fermieri și procesatori agricoli din regiune.

22 septembrie – Conferința „Ziua fermelor de lapte”

Laptele are un loc special la ediția din acest an a târgului, în cadrul unei conferințe care ne va arăta ce aduce succes afacerilor din zootehnie, care este situația, dificultățile și dezvoltarea creșterii animalelor de rasă de lapte cu cei mai buni specialiști și cu autoritățile și se vor vizita ferme reprezentative.

Moderator: Cosmin Andrei, producătorul emisiunii Viața Satului

23 septembrie – Programul „O zi la fermă” 

Sâmbătă 23 septembrie, în cadrul programului „O zi la fermă”, se organizează pentru publicul larg, tururi de vizitare a două ferme ieșene, Ferma Panifcom și Ferma Domeniile Lungu, care au pregătit un program inedit, de weekend, ce combină latura educativă cu cea de relaxare și divertisment.

Turul începe la Ferma Panifcom, care își va întâmpina oaspeții cu cozonac și alte bunătăți, și va continua cu degustări de vin și must la o masă câmpenească cu produse de pe Domeniile Lungu. Tururile sunt organizate din oră în oră, între orele 10:30 și 15:30. Fiecare tur va avea o durată de 4 ore, incluzând și drumul de la Ferma Panifcom la Ferma Domeniile Lungu. Taxa de participare este de 50 de lei/ persoană, iar copiii sub 14 ani au accesul gratuit.

23 septembrie – Conferință și workshop „Accesul la piață al fermierilor și procesatorilor agricoli”

În premieră, în cadrul conferinței, care va avea loc între orele 10-16, vor fi abordate teme precum promovarea produselor agricole pe piețe externe, marketingul produselor agricole, surse de finanțare pentru sprijinirea accesului la piață.

Gazda conferinței va fi jurnalistul Raluca Daria Diaconiuc. Accesul este gratuit, cu înregistrare prealabailă.

24 septembrie – Zi specială dedicată producătorilor locali

Duminică, în cadrul Agralim, se va organiza un târg dedicat micilor producători din județul Iași, în cadrul căruia aceștia pot să își expună și să comercializeze produsele. Participarea producătorilor este gratuită, punându-se  la dispoziția lor o masă de prezentare pentru fiecare producător în parte.

Toți producătorii locali care vor participa la târg vor fi evaluați pentru includerea în catalogul producătorilor locali.

Pentru înscrieri și mai multe detalii, se poate trimite un e-mail la agri.events@abplus.com sau telefonic la 0755 227 587 până sâmbătă 22 septembrie.

Mai multe detalii despre evenimentul dedicat producătorilor locali aici. Sursa foto Facebook.

Facebook Comments